Írások

Bojlis előke kötések - KD Rig kötése

SpecialX
SpecialX
2020.11.28 15:36
Bojlis előke kötések - KD Rig kötése

A KD-rig nem véletlen rendkívül népszerű a pontyhorgászok körében. Véleményünk szerint az egyik legegyszerűbb és leghatékonyabb bojlis előke. Kötése rendkívül egyszerű, ebben a cikkben bemutatjuk lépésről lépésre, megvizsgáljuk az előnyeit, valamint hogy mikor és milyen körülmények között célszerű használni.

Manapság már szinte hihetetlen mennyi féle előke létezik. Nem vitatjuk, némelyik tényleg hatékony és valóban jó választás, azonban mint ahogy a csali "ízvilág" kérdésében, itt is sokan hajlamosak elveszni az információtengerben. Kezdjük az alapoktól: a hagyományos csomómentes bojlis előke mindenki számára ismert, és sokan még most is előszeretettel alkalmazzák, pedig véleményünk szerint hatékonyabb megoldások is léteznek. A KD-rig ennek a kötésmódnak egy továbbfejlesztett változata. Az apró változtatásnak köszönhetően egy sokkal jobb akadást biztosító, befordított horgot kapunk, ami mindig tökéletes pozícióban várja majd a halakat. Hibátlan választás egyaránt süllyedő, kikönnyített és hóember felkínálása esetén is. A kötés jellegéből adódóan nem igényel horogbefordítót.

Bojlis_eloke_kotese_KD_RIG

Minimális eszközigény, rendkívüli hatékonyság jellemzi a KD rig-et

Mikor ne használjuk?

A KD rig kötése során lágy bevonatos előkezsinórt használunk, ezért azokon a vizeken, ahol indokolt a merev fluorocarbon előke használata, javasoljuk. Mi teszi feltétlen indokolttá a merev előkezsinórok alkalmazását? Például a törpeharcsák. Ezek a kis ördögök a lágy előkezsinórból készült előkéket - így a KD-rig-et is -  pillanatok alatt képesek összetekerni, teljesen használhatatlanná téve azt. Ha viszont nincsenek törpék az adott vízen, akkor bátran alkalmazzuk ezt a megoldást.

KD-rig kötése lépésről lépésre

Videón keresztül egyszerűbb szemléltetni a kötést, kattints és nézd meg miként készítjük el.

KD-rig ponty

A KD rig működik, használjuk bátran