Üdvözlünk!

Kik vagyunk mi?

Sinkó Csaba
Csordás Balázs

Bojlis horgászattal 2016-ban kezdtünk el komolyan foglalkozni. Igen, jól láthatod, nincs mögöttünk a sokak által emlegetett 30-40 éves "tapasztalat", azonban ha ez számítana, akkor bizony esélyünk sem lenne egy 70 éves horgásszal szemben. Véleményünk szerint nem az számít, hogy mennyi időt tölt az ember egy adott tevékenységgel, hanem hogy mennyi munkát fektet abba, hogy az adott tevékenységben a lehető legjobbá váljon.

Természetünkből kifolyólag már a legelső bojlis túránk alkalmával elkezdtünk kérdéseket feltenni azoknak, akikről azt hittük, hogy komoly tapasztalattal, és tudással rendelkeznek a szelektív pontyhorgászatban. A kapott válaszokból csupán az érvek hiányoztak, ezért számunkra nem minden esetben voltak meggyőzőek. Az évek során rengeteg kőbe vésett "szabály" született meg a pontyhorgászattal kapcsolatban, amiket a legtöbb horgász kérdés nélkül elfogad, és bele sem gondol, hogy vajon miért léteznek ezek az elképzelések, mik lehettek a kiváltó okai, és miért lehet az, hogy a legtöbb ilyen állítás nincs érvekkel alátámasztva?

"Meleg vízben büdös, hideg vízben édes csalival kell horgászni."
"Nekem a fűszeres és édes ízvilág működik a legjobban."

Hányszor hallottál már ehhez hasonló kijelentéseket?

Hányszor gondolkodtál már azon, hogy megfelelő ízvilágú csalival horgászol-e?

Mi teljesen máshogy közelítjük meg a bojlizást és az ehhez tartozó csaliválasztást. Ha megnézed a termékeinket, nem kínálunk széles "ízvilág" palettát, számtalan színben és ízben pompázó csalikombinációkat, mint sok más gyártó. Ennek nem az az oka, hogy lusták vagyunk, hanem az, hogy pusztán nem tulajdonítunk ezen tényezőknek jelentőséget. Szeretnénk amennyire csak lehet leegyszerűsíteni a csaliválasztást, ezért kizárólag három, beltartalmi összetételében egymástól teljesen eltérő csalit, és az ezekhez szükséges kiegészítőket kínáljuk.

Mégis mi alapján választunk csalit? Erre a kérdésre a csalik fehérje, szénhidrát, zsír aránya a válasz, a pontyok igényeihez igazítva. Ez kicsit bonyolultnak és szokatlannak tűnhet, de ne aggódj, mindenben segítünk.

A SpecialX márkát azon bojlis horgászok számára hoztuk létre, akik szeretnének kitörni az "ízvilág" fogságából. Logikus érveket és nem feltételezéseket szeretnének. Legfontosabb célunk, hogy egy olyan 100%-ban magyar tulajdonú márkát hozzunk létre, ami kizárólag a nagyponty horgászok érdekeit szolgálja. A jövőben nem pusztán csaligyártók szeretnénk lenni, hanem egy teljes termékpalettát szeretnénk létrehozni, ahol megtalálhatók a bojlizáshoz szükséges aprócikkek, csalik, és teljes értékű ruházat is az általunk elképzelhető legjobb minőségben.

Az, hogy az ember mennyire hiteles a legfontosabb dolog. Manapság már egyszerű hitelesnek tűnni, ugyanis a legtöbb víz zsúfolásig van hallal, így szinte bármilyen csalival lehet viszonylag jónak mondható eredményt elérni. Nem vagyunk profi pontyhorgászok, azonban minden esetben olyan vizeken próbáljuk megfelelő eredménnyel igazolni állításaink hitelességét, amik valamilyen szempontból komoly kihívást jelentenek a pontyhorgászok számára. Túránkról minden esetben filmet is forgatunk, amikben megpróbálunk minden általunk hasznosnak vélt információt, megszerzett tudást átadni, hogy a lehető legsikeresebb legyél a vízparton. Ezek a filmek mindenki számára ingyenesen elérhetők, itt a weboldalunkon, vagy a YouTube csatornánkon megtekinthetők, függetlenül attól, hogy melyik cég termékeit használod. 

Köszi, hogy elolvastad, sok sikert kívánunk a vízparton!

Amennyiben kérdésed lenne, bátran vedd fel velünk a kapcsolatot akár telefonon, vagy a közösségi oldalainkon keresztül!