Írások

SpecialX
SpecialX
2021.03.12 08:37
Tényezők a pontyhorgászatban

Régóta fortyog már bennünk a gondolat, hogy össze kellene foglalni a mindazon tényezőket, amik hatással lehetnek egy horgászat kimenetelére. A szituáció, amikor nem úgy alakulnak az események egy horgászat során ahogy elvárnánk mindenki számára ismert, azonban az, hogy miképp közelítjük meg a problémát már mindenkinél más. A legegyszerűbb a csaliban keresni a hibát, de valóban ilyen egyszerű lenne? Hát közel sem…

SpecialX
SpecialX
2021.03.08 22:43
Hogyan tároljuk a bojlikat?

A SpecialX kínálatában a zacskós kiszerelésű bojlik tartósítószer hozzáadása nélkül készülnek, emiatt kiemelen fontosak a megfelelő tárolási körülmények. Legfontosabb célunk, hogy elégedett legyél a termékeinkkel, ezért most megosztunk pár hasznos információt a sózott bojlik tárolásával kapcsolatban, hogy a lehető leghosszabb ideig meg tudd őrizni kimagasló minőségüket.

Kenyeres Tamás, Tar Dávid
2020.10.18 17:28
Rapid őszi pontyhorgászat a Széki-tavon

Október közepén látogattunk el az Ajka mellett található Széki tóra. Az időjárás nekünk kevésbé kedvezett, záporok, zivatarok tarkították a rövid, de annál tartalmasabb 48 órásnak induló őszi pontyhorgászatunkat. A SpecialX termékpalettáról kettő fajta csalit készítettünk magunkhoz, melyeket az időjárásnak és évszaknak megfelelően választottunk ki a halak jelenlegi táplálkozásához mérten. Ezek a Smoky és a Golden fantázianevű bojlik voltak.

SpecialX
SpecialX
2020.10.08 09:14
5+1 tipp a törpeharcsa ellen

A törpeharcsa finoman szólva nem várt vendég a bojlis etetésen, ráadásul ahol egy van, ott hamarosan jóval több is lesz. Hogyan horgásszunk törpeharcsás helyeken? Ebben a cikkben összefoglaljuk a legfontosabbakat, amiket nem árt ha tudsz abban az esetben, ha törpeharcsákkal teli vízben próbálsz meg bojlizni.

Lapat Norbi
Lapat Norbi
2020.10.06 16:33
Visszatérés Lőrintére

Már szeptemberben terveztem egy több napos túrát kedvenc tavamra, a lőrintei víztározóra. Az időjárás előrejelzést nézve, október 1-5 re esett a választásom. Ekkor még úgy tűnt, hogy egy jó kis hidegfrontba sikerül bele ülni, ami sajnos, mint várható volt napról napra változott...

SpecialX
SpecialX
2020.09.23 11:13
Helyválasztás a bojlizásban - TIPPEK

Véleményünk szerint a megfelelő helyválasztás a bojlis horgászatban a legfontosabb tényező, sokan mégsem tulajdonítanak neki elegendő jelentőséget. Mi alapján válasszuk ki a megfelelő helyeket? Miket keressünk? Akadós vagy nyílt terep? Kemény vagy iszapos? Sekély vagy mély?  Ebben a cikkben kifejtjük a véleményünket a témával kapcsolatban kapcsolatban.

Csaliválasztási tippek a különböző időszakokra

Ebben a cikkben a csaliválasztásról ejtünk pár fontos gondolatot, kifejtjük, hogy mikor melyik termékünket célszerű használni a különböző időszakokban.

SpecialX
SpecialX
2020.07.08 14:36
Bojlizás töklevelek között - TIPPEK

Hogyan horgásszunk töklevelek között? Ez a cikk azokat a dolgokat hivatott bemutatni, amiket az eddigi tökleveles bojlis horgászataink alapján tapasztaltunk ki. Hasznos információk azok számára, akik még nem tapasztalták meg milyen munkával jár egy ilyen vízterületen bojlizni és sikeresnek lenni.

SpecialX
SpecialX
2020.06.16 11:31
Háromfa - Revans a töklevelesben

Miért pont Háromfa? A Zöld Pokolnak is becézett víz véleményünk szerint a hazai pontyhorgászat egyik mekkája. Három dolog jut először eszünkbe erről a vízterületről: sűrű töklevélrendszer, csodálatos színekben pompázó egészséges pontyok és a hihetetlen nyugalom. Életünk eddigi legjobb túráján vagyunk túl. Hogy miért? Kiderül..

Ízek és illatok szerepe a pontyhorgászatban

Talán kijelenthető, hogy a modern pontyhorgászatban a csaliválasztásnál a horgászok többségénél az ízvilág kérdése dominál. Véleményünk szerint ez nem a legjobb megközelítése a dolgoknak. Hogy miért? Kifejtjük!

SpecialX
SpecialX
2020.04.08 17:57
Októberi pontyhorgászat a Széki-tavon

2019 októberében úgy döntöttünk, hogy nekivágunk egy rövidnek mondható: 3 napos horgászatnak a lakóhelyünkhöz közeli Széki-tavon. Megérkezésünk napján 2019. október 15-ét írtuk, ez már az az átmeneti időszak ami a kedvencünknek mondható.

SpecialX
SpecialX
2021.04.05 15:32
Ólom elhagyós szerelék készítése

Elhagyós bojlis szerelék sok esetben jelentheti a megoldást pontyhorgászat során. Mikor és milyen körülmények között érdemes elhagyós végszereléket használni? Manapság már rengeteg különböző végszerelék kialakítás létezik és mindegyiknek megvannak az előnyei és a hátrányai is egyben. A legfontosabb, hogy ismerjük ezeket az előnyöket, tudjuk, hogy mikor melyik kialakítás a leghatékonyabb az adott szituációban.

SpecialX
SpecialX
2020.03.14 18:26
Novemberi túránk a Széki-tavon

72 órát töltöttünk el november derekán az általunk már jól ismert Széki-tavon, azonban a tó egy általunk még kevésbé ismert részén - a 6-os és 7-es bojlis helyek közötti sarkon próbáltunk szerencsét. Hogy sikerült? A cikkből kiderül!