Írások

Gyugel Balázs
Gyugel Balázs
2022.04.27 17:14
Tavaszi horgászat Bácsbokodon

Húsvéti hosszúhétvégére terveztem egy rövidebb túrat, tervezetten egyedül mentem volna. Aztán horgásztársam Jani kedden jelzett, hogy tudnak hazajönni ünnepekre. Legtöbb tó foglaltsági táblája betelt, így esett a választásunk a bácsbokodi horgásztóra (felső-tó). Ez egy kisebb egyesületi tó, körülbelül 6 hektár, nádasokkal bokrokkal fákkal tarkítva.

Miért kínálunk csalit kétféle keménységben?

Ez a cikk röviden azt foglalja össze, hogy mi az oka annak, hogy két különböző keménységben kaphatóak a termékeink. Mi a különbség 24H és a 72+ kategóriák között, mikor melyiket célszerű használni és egyáltalán miért van létjogosultságuk?

Ebből adunk most egy kis ízelítőt.

Lajos Csaba
Lajos Csaba
2021.10.18 16:22
Októberi pontyhorgászat Fehérvárcsurgón

Röviden szeretnék beszámolni legutóbbi októberi a fehérvárcsurgói túránkról, amit a SpecialX egyik megalkotójával, Sinkó Csabival, valamint egyik teszt csapatával Kenyeres Tamással és Tar Dáviddal tudtam eltölteni!

Spengler János
Spengler János
2021.08.04 21:29
35 kg felett Merenyén

Hosszú hetek óta vártam már erre a pillanatra: végre eljött a várva várt július 17, amikoris ellátogattam egy teljes hétig tartó túrára Baranya megye gyöngyszemére, a Merenyei víztározóra.

Kenyeres Tamás, Tar Dávid
Kenyeres Tamás, Tar Dávid
2021.05.25 10:16
SpecialX-el a Balatonon

Május 21-et írunk. Háromnapos horgászatra érkeztünk Magyarország legnagyobb tavára, a Balatonra, azon belül is középső medencébe, Balatonszepezd térségébe.

SpecialX
SpecialX
2021.05.15 10:19
5 óra a Széki-tavon

Munka után úgy döntöttünk, hogy ellátogatunk a lakóhelyünkhöz közeli Széki-tóra egy rövid, pár órás horgászatra. A fő cél a kikapcsolódás volt, azonban a halak nem így gondolták.

Mészáros Szabolcs
Mészáros Szabolcs
2021.05.08 10:33
Hétvége Lőrintén

Az idei évet már nagyon vártam az új golyókkal, sajnos nekem is és sok horgásznak is keresztbe tett az itt lévő vírus. Az oltásra még nem szántam el magam, így a korlátozás végett csak a nappali peca maradt számomra.

Spengler János
Spengler János
2021.04.18 11:44
Húsvéti horgásztúra Nemesnádudvaron

Április 2-án érkeztem meg a 3 napos túrámra. Az általam kedvelt Nemesnádudvari Tőzeges Tavakon a 6-os állasra esett most a választásom. Azért választottam ezt a helyet, mert több kapitális fogásom volt itt a legutóbbi alkalommal.

Lebeda Attila
Lebeda Attila
2021.04.12 22:36
Tavaszi pontyhorgászat a Pródi tó partján

Négy barátommal az általam kedvelt Pródi Bojlis Tóra érkeztünk egy rövid, mindössze 10-12 órás horgászatra. A horgászat napján az időjárás kicsit sem volt kegyes hozzánk, hiszen fagyos és szeles idő fogadott minket. A nap folyamán az idő folyamatosan változott, többször kisütött a nap, de volt, hogy hó esett. Nagyon vártam már ezt a horgászatot, hiszen idén először érkeztem a vízpartra, és immár a SpecialX bojliajival.

SpecialX
SpecialX
2021.03.12 08:37
Tényezők a pontyhorgászatban

Régóta fortyog már bennünk a gondolat, hogy össze kellene foglalni a mindazon tényezőket, amik hatással lehetnek egy horgászat kimenetelére. A szituáció, amikor nem úgy alakulnak az események egy horgászat során ahogy elvárnánk mindenki számára ismert, azonban az, hogy miképp közelítjük meg a problémát már mindenkinél más. A legegyszerűbb a csaliban keresni a hibát, de valóban ilyen egyszerű lenne? Hát közel sem…

SpecialX
SpecialX
2021.03.08 22:43
Hogyan tároljuk a bojlikat?

Kínálatunkban a zacskós kiszerelésű bojlik tartósítószer hozzáadása nélkül készülnek, emiatt kiemelen fontosak a megfelelő tárolási körülmények. Legfontosabb célunk, hogy elégedett legyél a termékeinkkel, ezért most megosztunk pár hasznos információt a sózott bojlik tárolásával kapcsolatban, hogy a lehető leghosszabb ideig meg tudd őrizni kimagasló minőségüket.

Kenyeres Tamás, Tar Dávid
Kenyeres Tamás, Tar Dávid
2020.10.18 17:28
Rapid őszi pontyhorgászat a Széki-tavon

Október közepén látogattunk el az Ajka mellett található Széki tóra. Az időjárás nekünk kevésbé kedvezett, záporok, zivatarok tarkították a rövid, de annál tartalmasabb 48 órásnak induló őszi pontyhorgászatunkat. A SpecialX termékpalettáról kettő fajta csalit készítettünk magunkhoz, melyeket az időjárásnak és évszaknak megfelelően választottunk ki a halak jelenlegi táplálkozásához mérten. Ezek a Smoky és a Golden fantázianevű bojlik voltak.

SpecialX
SpecialX
2020.10.08 09:14
5+1 tipp a törpeharcsa ellen

A törpeharcsa finoman szólva nem várt vendég a bojlis etetésen, ráadásul ahol egy van, ott hamarosan jóval több is lesz. Hogyan horgásszunk törpeharcsás helyeken? Ebben a cikkben összefoglaljuk a legfontosabbakat, amiket nem árt ha tudsz abban az esetben, ha törpeharcsákkal teli vízben próbálsz meg bojlizni.

Lapat Norbi
Lapat Norbi
2020.10.06 16:33
Visszatérés Lőrintére

Már szeptemberben terveztem egy több napos túrát kedvenc tavamra, a lőrintei víztározóra. Az időjárás előrejelzést nézve, október 1-5 re esett a választásom. Ekkor még úgy tűnt, hogy egy jó kis hidegfrontba sikerül bele ülni, ami sajnos, mint várható volt napról napra változott...

SpecialX
SpecialX
2020.09.23 11:13
Helyválasztás a bojlizásban - TIPPEK

Véleményünk szerint a megfelelő helyválasztás a bojlis horgászatban a legfontosabb tényező, sokan mégsem tulajdonítanak neki elegendő jelentőséget. Mi alapján válasszuk ki a megfelelő helyeket? Miket keressünk? Akadós vagy nyílt terep? Kemény vagy iszapos? Sekély vagy mély?  Ebben a cikkben kifejtjük a véleményünket a témával kapcsolatban kapcsolatban.