Írások

Csaliválasztási tippek a különböző időszakokra

Ebben a cikkben a csaliválasztásról ejtünk pár fontos gondolatot, kifejtjük, hogy mikor melyik termékünket célszerű használni a különböző időszakokban.

SpecialX
SpecialX
2020.07.08 14:36
Bojlizás töklevelek között - TIPPEK

Hogyan horgásszunk töklevelek között? Ez a cikk azokat a dolgokat hivatott bemutatni, amiket az eddigi tökleveles bojlis horgászataink alapján tapasztaltunk ki. Hasznos információk azok számára, akik még nem tapasztalták meg milyen munkával jár egy ilyen vízterületen bojlizni és sikeresnek lenni.

SpecialX
SpecialX
2020.06.16 11:31
Háromfa - Revans a töklevelesben

A háromfai horgásztó rendkívül ismert a hazai bojlis közösségben. Ez nem véletlen, ugyanis hamar rabul tudja ejteni azokat a horgászokat, akik a kihívást keresik. Sűrű töklevélrendszer, meseszép halak, csend és nyugalom, igazi kihívás. A Zöld Pokolnak is becézett víz véleményünk szerint a hazai pontyhorgászat egyik mekkája. Három dolog jut először eszünkbe erről a vízterületről: sűrű töklevélrendszer, csodálatos színekben pompázó egészséges pontyok és a hihetetlen nyugalom. Életünk eddigi legjobb túráján vagyunk túl. Hogy miért? Kiderül..

Ízek és illatok szerepe a pontyhorgászatban

Talán kijelenthető, hogy a modern pontyhorgászatban a csaliválasztásnál a horgászok egy jelentős részénél az ízvilág kérdése dominál. Véleményünk szerint ez nem a legjobb megközelítése a dolgoknak. Hogy miért? Kifejtjük!

SpecialX
SpecialX
2020.04.08 17:57
Októberi pontyhorgászat a Széki-tavon

2019 októberében úgy döntöttünk, hogy nekivágunk egy rövidnek mondható: 3 napos horgászatnak a lakóhelyünkhöz közeli Széki-tavon. Megérkezésünk napján 2019. október 15-ét írtuk, ez már az az átmeneti időszak ami a kedvencünknek mondható.

SpecialX
SpecialX
2020.11.28 15:36
Bojlis előke kötések - KD Rig kötése

A KD-rig nem véletlen rendkívül népszerű a pontyhorgászok körében. Véleményünk szerint az egyik legegyszerűbb és leghatékonyabb bojlis előke. Kötése rendkívül egyszerű, ebben a cikkben bemutatjuk lépésről lépésre, megvizsgáljuk az előnyeit, valamint hogy mikor és milyen körülmények között célszerű használni.

SpecialX
SpecialX
2021.04.05 15:32
Ólom elhagyós szerelék készítése

Elhagyós bojlis szerelék sok esetben jelentheti a megoldást pontyhorgászat során. Mikor és milyen körülmények között érdemes elhagyós végszereléket használni? Manapság már rengeteg különböző végszerelék kialakítás létezik és mindegyiknek megvannak az előnyei és a hátrányai is egyben. A legfontosabb, hogy ismerjük ezeket az előnyöket, tudjuk, hogy mikor melyik kialakítás a leghatékonyabb az adott szituációban.

SpecialX
SpecialX
2020.03.14 18:26
Novemberi túránk a Széki-tavon

72 órát töltöttünk el november derekán az általunk már jól ismert Széki-tavon, azonban a tó egy általunk még kevésbé ismert részén - a 6-os és 7-es bojlis helyek közötti sarkon próbáltunk szerencsét. Hogy sikerült? A cikkből kiderül!