Írások

SpecialX
SpecialX
2020.06.16 11:31
Háromfa - Revans a töklevelesben

A háromfai horgásztó rendkívül ismert a hazai bojlis közösségben. Ez nem véletlen, ugyanis hamar rabul tudja ejteni azokat a horgászokat, akik a kihívást keresik. Sűrű töklevélrendszer, meseszép halak, csend és nyugalom, igazi kihívás. A Zöld Pokolnak is becézett víz véleményünk szerint a hazai pontyhorgászat egyik mekkája. Három dolog jut először eszünkbe erről a vízterületről: sűrű töklevélrendszer, csodálatos színekben pompázó egészséges pontyok és a hihetetlen nyugalom. Életünk eddigi legjobb túráján vagyunk túl. Hogy miért? Kiderül..

Ízek és illatok szerepe a pontyhorgászatban

Talán kijelenthető, hogy a modern pontyhorgászatban a csaliválasztásnál a horgászok többségénél az ízvilág kérdése dominál. Véleményünk szerint ez nem a legjobb megközelítése a dolgoknak. Hogy miért? Kifejtjük!

SpecialX
SpecialX
2020.04.08 17:57
Októberi pontyhorgászat a Széki-tavon

2019 októberében úgy döntöttünk, hogy nekivágunk egy rövidnek mondható: 3 napos horgászatnak a lakóhelyünkhöz közeli Széki-tavon. Megérkezésünk napján 2019. október 15-ét írtuk, ez már az az átmeneti időszak ami a kedvencünknek mondható.

SpecialX
SpecialX
2020.11.28 15:36
Bojlis előke kötések - KD Rig kötése

A KD-rig nem véletlen rendkívül népszerű a pontyhorgászok körében. Véleményünk szerint az egyik legegyszerűbb és leghatékonyabb bojlis előke. Kötése rendkívül egyszerű, ebben a cikkben bemutatjuk lépésről lépésre, megvizsgáljuk az előnyeit, valamint hogy mikor és milyen körülmények között célszerű használni.

SpecialX
SpecialX
2021.04.05 15:32
Ólom elhagyós szerelék készítése

Elhagyós bojlis szerelék sok esetben jelentheti a megoldást pontyhorgászat során. Mikor és milyen körülmények között érdemes elhagyós végszereléket használni? Manapság már rengeteg különböző végszerelék kialakítás létezik és mindegyiknek megvannak az előnyei és a hátrányai is egyben. A legfontosabb, hogy ismerjük ezeket az előnyöket, tudjuk, hogy mikor melyik kialakítás a leghatékonyabb az adott szituációban.

SpecialX
SpecialX
2020.03.14 18:26
Novemberi túránk a Széki-tavon

72 órát töltöttünk el november derekán az általunk már jól ismert Széki-tavon, azonban a tó egy általunk még kevésbé ismert részén - a 6-os és 7-es bojlis helyek közötti sarkon próbáltunk szerencsét. Hogy sikerült? A cikkből kiderül!