Írások

Hétvége Lőrintén

Mészáros Szabolcs
Mészáros Szabolcs
2021.05.08 10:33
Hétvége Lőrintén

Az idei évet már nagyon vártam az új golyókkal, sajnos nekem is és sok horgásznak is keresztbe tett az itt lévő vírus. Az oltásra még nem szántam el magam, így a korlátozás végett csak a nappali peca maradt számomra.

A csaliválasztáson most sem kellett sokat gondolkodnom, a srácok ajánlására 20mm-es Golden-t és Smoky-t hoztam magammal a SpecialX kínálatából. Célom most is a darabosabb halak megfogása és a kisebb példányok elkerülése volt. Tudtam, hogy a rendelkezésemre álló rövid idő megnehezíti a dolgomat, azonban igyekeztem kihozni ebből a szituációból is a maximumot.

Az előttem lévő víz sekély és változékony, ami 1,5-től 2,5méter mélységig változott, így volt rá lehetőség, hogy kétféle mélységben horgásszak. Ami az időjárást illeti, szeles, de napos idő fogadott a vízparton, a rendelkezésemre álló rövid idő miatt hamar be is vetettem a szerelékeimet. Szeretek hóember kombinációval horgászni, ezért mindegyiket kikönnyítettem egy szem pop-up-al.

Az első szerelékemre a mélyebb vízbe a 16mm-es pop-up mellé 20mm-es Smoky került, míg a másikat a sekélyebb részre helyeztem el. Az eredmény rövid idő után jelentkezett, 2óra múlva jelzett a jelzőm és egy szép húzós kapásra lettem figyelmes. Éreztem, hogy jó hallal van dolgom, nem rázta a fejét, szépen és komótosan mozgott, ami a nagyobb halakra jellemző. 10 perces fárasztás után gyors fénykép, mérlegelés után a halat visszaengedtem, majd újra bevetettem a szerelékem.

ponty lőrinte

Az első halam: 11,5 töves.

Nem is olyan rossz kezdés, gondoltam. Mire elmostam a matracot, merítőt, újra szükség volt rájuk, a másik botomon, ami a sekélyebb részen volt elhelyezve Golden hóemberrel. 14,5 kg-os meseszép és nagyon egészséges tükrös köszönt be.

golden bojli lőrinte

14,5 kg-os lőrintei tükrös

Gyors csaliellenőrzés és behúzás a már bevált helyre. Ezután 3 óra csend következett, a szél veszített az erejéből, lassan kezdett kisimúlni a víz. Újra csippant a jelzőm egyet, amire azonnal felkaptam a fejem. Vártam a folytatást, eltelt pár másodperc, mikor elkezdett szépen lefutni az orsómról a damil. Örültem az újabb kapásnak, vajon ez is akkora lesz mint az előző? Sajnos nem így lett, de egy szintén nagyon egészséges 11,5 kg-os tükröst szákolhattam, így nem búslakodtam.

lőrintei tó tükörponty

Most a Smoky hóember volt a nyerő

lőrintei tó tükörponty

11,5 kg-ot nyomott

Lassan kezdett besötétedni, gondoltam megvárom a nappali horgászat végét, hátha lesz még szerencsém. Sajnos a várakozás nem járt szerencsével, azonban így sem volt okom bánkódni, hiszen nagyon szép halakat tudtam fogni rövid idő alatt. Másnap ugyanott próbálkoztam, délelőtt 3 darab 7-8kg pontyhoz volt szerencsém. Délután ismét megérkezett egy szép húzós kapás, és ismét egy nagyobb hal volt a horgomon.

lőrintei bojlis tó ponty

13,5 kg-os töves

A hétvégén sikeresnek könyvelem el, hiszen áprilist végét írtunk, a víz még hideg volt, de a halak jó erőben voltak, a csalik most sem hagytak cserben és szerencsére sikerült a rövid idő ellenére is szép halakat fognom.

Köszönöm ezt a szép hétvégét!

További írások

nemesnadudvar

Húsvéti horgásztúra Nemesnádudvaron

SpecialX-el a Balatonon

Tényezők a pontyhorgászatban

Haromfa_revans_a_toklevelesben

Háromfa - Revans a töklevelesben

tavaszi_pontyhorgaszat_a_prodi_to_partjan

Tavaszi pontyhorgászat a Pródi tó partján