Írások

Októberi pontyhorgászat Fehérvárcsurgón

Lajos Csaba
Lajos Csaba
2021.10.18 16:22
Októberi pontyhorgászat Fehérvárcsurgón

Röviden szeretnék beszámolni legutóbbi októberi a fehérvárcsurgói túránkról, amit a SpecialX egyik megalkotójával, Sinkó Csabival, valamint egyik teszt csapatával Kenyeres Tamással és Tar Dáviddal tudtam eltölteni!

Októberi pontyhorgászatunk során 96 órát töltöttünk a vízparton, ami egy frontokkal erősen tarkított időszak volt, és ez jelentős hatással volt a halak kapókedvére is! A túra során két távot horgásztam, az egyik táv olyan 150-160m körül lehetett, itt egy kicsit vastagabb iszapréteg volt, míg a másik táv az kb 200m -re volt a parttól, itt majdnem teljesen kemény volt a fenék.

Első nap mindhárom SpecialX bojlit tesztelés alá vettem, melyeket 20 és 24 mm-es méretekben hoztam magammal a túrára, azonban horgászatom során a 24 mm-es Golden bojli, kikönnyítve egy 16 mm-es Balancer bojlival bizonyult a legfogósabb kombinációnak. A horgászat során 5 db pontyot sikerült fognom, ezek közül 2 db volt 7 kilogramm alatti, jött egy 12,66 kg-os, 16,23 kg-os, és az utolsó nap hajnalban pedig megérkezett az a hal, amiért jöttem, és egy 22,21 kg-os tövest sikerült szákba terelni és lefényképezni!

Izgalmakkal teli 4 nap volt, megtisztelés volt a srácokkal horgászni és úgy gondolom, jó döntést hoztam, hogy kipróbáltam a SpecialX csalikat!

fehérvárcsurgó ponty

22,21 kg Golden + Balancer hóemberre

őszi pontyhorgászat fehérvárcsurgón

12,66 kg

oszi bojlizas

16,23 kg

oszi pontyhorgaszat fehervarcsurgo

18,18 kg

bojlizas fehervarcsurgó

14,5 kg

További írások

nemesnadudvar

Húsvéti horgásztúra Nemesnádudvaron

SpecialX-el a Balatonon

SpecialX-el a Balatonon

Haromfa_revans_a_toklevelesben

Háromfa - Revans a töklevelesben

35 kg felett merenyén

35 kg felett Merenyén