Termékek

Cégfilozófiánk legfontosabb eleme, hogy termékeink a lehető legjobb minőséget kell képviseljék. Ebből az okból kifolyólag csalijaink kizárólag magas minőségű alapanyagok felhasználásával készülnek, fokozott figyelmet fordítva a kimagasló tápanyagtartalomra és a megfelelő emészthetőségre. Ezen alapelvek képzik szolgáltatásunk gerincét, és ez a jövőben sem fog változni.
Kínálatunkban megtalálhatók a tartósítószer hozzáadása nélkül készülő, két keménységben kapható sózótt bojlik, ezek kiegészítésére szolgáló süllyedő, keményített, illetve lebegő horogcsalik, elengedhetetlen bojlis aprócikkek, attraktivitás fokozására szolgáló folyadékok, illetve kiváló minőségű ruházati termékek egyaránt. Minden általunk készített bojli párolási eljárással készül, ugyanis véleményünk szerint a főzéssel szemben kíméletesebb megoldást biztosít, így magasabb színvonalú termékeket tudunk előállítani.
Kínálatunk folyamatosan bővül, termékeinket folyamatosan fejlesztjük, igyekszünk mindent a végletekig csiszolni. Célunk, hogy egy teljes értékű, kizárólag a nagyponty horgászok igényeire optimalizált aprócikk kínálatot, illetve minden bojlis szituációhoz megfelelő csali palettát hozzunk létre, melyek között nem széles "ízvilág" választék, hanem sokkal inkább hasznos kiegészítők kaphatók. Ezen dolgozunk. Amennyiben bármilyen kérdés felmerülne termékeinkkel, filozófiánkkal kapcsolatban, akkor kattints az alábbi ikonok bármelyikére és vedd fel velünk a kapcsolatot és szívesen segítünk.
Sok sikert kívánunk!


 • magas fehérjetartalmú bojli


  Magas fehérjetartalmú, halliszt hozzaadása nélkül, magas minőségű fűszerekkel készült termék.

  A téli hideg és tavaszi felmelegedő, illetve a késő őszi vízekre lett kifejlesztve. Mindhárom időszakra elmondható, hogy a főként fehérjében gazdag természetes táplálékforrások kisebb mértékben vannak jelen a vízben a nyári időszakhoz képest, ezért véleményünk szerint ilyenkor kell jobban előtérbe helyezni a fehérjében gazdagabb csalikat. Tavasszal a pontyok a téli vermelés után megkezdik az elvesztett tömegük újraépítését, ehhez bizonyos mértékben fehérjékre is szükségük van. A relatíve hideg víz miatt az emésztésük még lassú, ezért nem célszerű a magasabb kalóriatartalmú bojlikat használni ebben az időszakban. A Smoky a legideálisabb választás ekkor. Komplex fehérjetartalmának köszönhetően teljesértékű fehérjeforrást biztosít a halak számára. Ez azért is fontos, mert az ívás közeledtével az ikraképzéshez is szükségük van fehérjékre, ezért kifejezetten keresik az év ezen részében a magas fehérjetartalmú tápanyagforrásokat. Intenzív fűszeres ízét természetes fűszerekkel, aroma hozzáadása nélkül érjük el.

  Kétféle keménységben kapható:

  24H: Kisebb keménységű verzió, mely a hidegebb időszakokhoz: 10-12 fok alatti vízhőmérséklet esetén a rövidebb és hosszabb horgászatokhoz egyaránt, illetve magasabb vízhőmérséklet esetén pedig a rövid: 1-2 napos horgászatokhoz javasolt.

  72+: Keményebb, hosszabb időn át dolgozó, lassabban felázó bojlt jelent, ami főként a hosszabb, minimum 72 órás horgászatoknál válhat előnyünkre.


 • magas szénhidrát tartalmú bojli

  Extrém magas szénhidráttartalmú, meleg vizekre tervezett csali barackos karakterrel, csípős, chilis háttérízzel.

  Kimagaslóan magas szénhidráttartalmú termékünk a nyári hónapok nagyágyúja. Ajánlott időszak: májustól október végéig. Ebben az időszakban a hatékony szelektáláshoz a megfelelő etetési stratégián, taktikán felül szükségünk van egy magas kalóriatartalmú, könnyen emészthető csalira, ugyanis a halak számára rendkívül gazdag természetes táplálékforrás áll rendelkezésükre. Ezek azonban meg sem közelítik energiatartalom szempontból a Summer Star-t, így rendkívül hatékonyan használható az év ezen részében. Kimagasló eredményeket érhetünk el vele.

  Kétféle keménységben kapható:

  24H: Kisebb keménységű verzió, mely a hidegebb időszakokhoz: 10-12 fok alatti vízhőmérséklet esetén a rövidebb és hosszabb horgászatokhoz egyaránt, illetve magasabb vízhőmérséklet esetén pedig a rövid: 1-2 napos horgászatokhoz javasolt.

  72+: Keményebb, hosszabb időn át dolgozó, lassabban felázó bojlt jelent, ami főként a hosszabb, minimum 72 órás horgászatoknál válhat előnyünkre.


 • legjobb bojli

  Magas zsírtartalmú, kiemelkedő energiasűrűségű bojli mogyoróvajas ízzel felvértezve.

  A magas zsír és jelentős szénhidráttartalomnak köszönhetően igazi kalóriabomba. Kifogástalan választás a nyári és az őszi időszakokra. Az októberi, novemberi horgászatokra a lehető legjobb választás. Fantázianevét a színezéktől mentes aranysárga színe miatt kapta. Megfelelő etetési stratégia alkalmazása esetén kimagaslóan szelektív csali.

  Kétféle keménységben kapható:

  24H: Kisebb keménységű verzió, mely a hidegebb időszakokhoz: 10-12 fok alatti vízhőmérséklet esetén a rövidebb és hosszabb horgászatokhoz egyaránt, illetve magasabb vízhőmérséklet esetén pedig a rövid: 1-2 napos horgászatokhoz javasolt.

  72+: Keményebb, hosszabb időn át dolgozó, lassabban felázó bojlt jelent, ami főként a hosszabb, minimum 72 órás horgászatoknál válhat előnyünkre.


 • specialx balancer lebegő horogcsali

  Balancer egy szándékosan "natúr" ízesítésű, gondosan válogatott összetevőkből álló, mesterséges színezéket nem tartalmazó lebegő horogcsali, ami hosszú időn át megőrzi lebegési képességét, így biztos lehetsz benne, hogy a precízen beállított csalikombináció megfelelő pozicióban marad.

  • színe természetes, kevésbé élénk, ami főként a nagy nyomás alatt lévő vizeken jelenthet nagy előnyt
  • keményített, így a legtöbb lebegő horogcsalinál ellenállóbb a törpeharcsák támadásaival szemben
  • kiváló állagának köszönhetően keménysége ellenére fűzőtűvel könnyedén átszúrható, nem reped meg
  • 12, 14, 16, illetve 20mm-es méretekben kapható.


 • SpecialX Horogcsali Dip segítségével csalijainkat attraktívabbá varázsolhatjuk, aminek köszönhetően hamarabb juthatunk el kapásig. A soak-olással ellentétben horogcsali dip használatakor a csali hosszú idejű áztatást nem igényel, elegendő csupán néhány másodpercre belemártani, aminek hatására a bojli külső rétegén megtapad. A dip-elt csali vízfenékre érkezését követően hosszú perceken keresztül árasztja magából az értékes csalogatóanyagokat, melyek a rendkívül látványosan liftező szemcséknek köszönhetően a vízoszlop teljes egészében kifejtik hatásukat, ezáltal hamarabb kelthetjük fel a vízfelszín, illetve az etetésünk közelében tartózkodó pontyok figyelmét. Kimagasló Omega 3 zsírsav tartalom, szuperédes íz és kellemes illat jellemzi, amik miatt igazi csemege a pontyok számára. Természetesen a termék teljes mértékben PVA barát.


 • specialx soaker folyadék

  A SpecialX Soaker-ek rendkívül koncentrált, teljes mértékben PVA barát, bojlikkal ízazonos folyadékok, melyek segítségével megnövelhetjük az etetni vagy csalizni szánt bojlik csalogatóanyag tartalmát. Soaker használata során a csalik nagy mennyiségű csalogatóanyagot szívnak magukba, aminek köszönhetően felpuhulnak, és vonzóbbá válnak a pontyok számára. Kiválóan használható akkor is, amikor erősen iszapos helyen horgászva szeretnénk elkerülni azt, hogy az iszap szaga és íze bejusson a bojlikba.

  Használata a következőképpen javasolt: Rázzuk fel a flakon tartalmát, hogy az megfelelően elkeveredjen. Öntsünk belőle az áztatni kívánt bojlikra, majd tegyünk még hozzá nagyjából kétszer-háromszor annyi vizet is, lehetőség szerint a tó vizéből. A pontos méréshez javasoljuk a flakon kupakjának használatát. Miután ezzel megvagyunk, zárjuk le a csalikat tartalmazó tégelyt vagy vödröt, majd alaposan rázzuk össze a bojlikat, odafigyelve arra, hogy minden szemre jusson a keverékből. Ezután nincs más dolgunk, mint várni, majd pár óránként ismét összerázni, szükség esetén pótolva a keveréket, annak érdekében, hogy a bojlik ne száradjanak ki.

  Végeredményül egy elképesztően attraktív, a kiindulási állapotnál lényegesen puhább csalit kapunk, ami így bevetésre kész.

  Tipp: Soak-olás után hintsünk a bojlikra egy keveset Chili porból, majd ismét rázzuk össze a bojlikat. A chili megtapad a csalik felületén, és így azok még attraktívabbá válnak. • Vannak olyan szituációk, mikor nem szeretnénk könnyített horogcsalit használni, azonban mégis egy nagyobb kötőanyag tartalmú süllyedő csalit keresünk. Erre hoztuk létre a keményített horogcsali szériát. Például ha egy erősen törpeharcsás, egyéb apróhalakkal, vagy rákokkal sűrűn lakott vízterületen horgászunk, ami miatt keményített horogcsalira van szükségünk, és szeretnénk egy szem könnyített horogcsali helyett hóember felkínálást alkalmazni, akkor erre kiváló választás a keményített horogcsali, hiszen nem rendelkezik könnyítéssel, ezért kiválóan alkalmazható Balancer lebegő horogcsalival kiegészülve hóember felkínálással. A keményítésnek további előnye, hogy a hagyományos süllyedő horogcsalikkal szemben jelentősebb a csali vízállósága, lassabban puhul fel, ami azokban a szituációkban lehet hasznos a horgász számára, amikor nem kizárt a hosszabb, akár 72 órás kapástalan időszak sem, és biztosak szeretnénk lenni benne, hogy a horgon lévő csali megfelelően tart. 16, 20, 24, illetve 28mm-es méretekben kapható.


 • magas szénhidrát tartalmú bojli

  Süllyedő horogcsalijaink beltartalmi összetételükben teljesen megegyeznek a nagyobb kiszerelésű zacskós bojlikkal, azonban kedvezőbb áron, illetve rendkívül praktikus tégelyes kiszerelésben kaphatók.

  Kiváló választás abban az esetben, amennyiben a csalizásra szánt bojlik terén szeretnénk több méretet is magunkkal vinni, ebben az esetben nem feltétlen szükséges 1 kg-os, vagy nagyobb kiszerelésben vásárolni, így kedvezőbb áron juthatsz hozzá több mérethez. • Kínálatunkban találhatók kiváló minőségű ruházati termékek egyaránt, melyek megfelelő társaink lehetnek a horgászataink során.

  • TeamSpecialX póló - fekete + camo
  • Vastag, téli sapka SpecialX logóval ellátva