Írások

Visszatérés Lőrintére

Lapat Norbi
Lapat Norbi
2020.10.06 16:33
Visszatérés Lőrintére

Már szeptemberben terveztem egy több napos túrát kedvenc tavamra, a lőrintei víztározóra. Az időjárás előrejelzést nézve, október 1-5 re esett a választásom. Ekkor még úgy tűnt, hogy egy jó kis hidegfrontba sikerül bele ülni, ami sajnos, mint várható volt napról napra változott...

A csalit tekintve még nem tudtam pontosan mivel fogok nekivágni, de már körvonalazódott bennem valami. Amire vágytam: fogjak szép halakat, mindezt úgy, hogy ne keljen túlgondolni a csaliválasztást. Régebben sokszor belekeveredtem az ízek fogságába, és így mindig megdőlt a tervem. Szóval ezúttal tudtam mit kell tennem, 2 féle bojlit viszek maximum.

A SpecialX-es srácok munkásságát a kezdetektől fogva követem, és úgy döntöttem, hogy ez pont beleillik a képbe, amit szeretnék. Így fel is vettem a kapcsolatot Csabival, aki nagyon készségesen segített a döntésben, minden kérdésre maximálisan válaszolt.

Tehát megvolt már a csali is, egyik botomon a Summer Star, másikon a Golden bojli kapott lehetőséget. Partra érkezve több gondolat is volt bennem, az időjárás pedig elég szélsőséges volt. Se hideg se meleg, de legalább fújt a szél, ami déli, ezen a tavon elvileg ez nem túl szerencsés. Csütörtök délután érkeztem, 16 óra tájékán. Ismertem a terepet, tudtam, hogy nagy törésekkel nem állok szembe, és iszapos is rendesen. Elkezdtem radarozni a helyet, kerestem egy púpot ahova szoktam horgászni. Ez volt a jobb oldali botom helye, a csali: Golden. A másik botomat úgy gondoltam kiteszem a parttól nem messze, ahol az iszap és a keményebb talaj találkozik.

Sajnos az első éjszaka teljesen kapás nélkül telt, úgyhogy a túrán most az egyszer át kellett gondolni a dolgokat. De most nem az volt a kérdés hogy milyen csalival menjek tovább, hanem hogy az etetést kicsit meg kell erősíteni. Igy hát mindkettő botomat behúztam 90 méterre, de ezúttal nem egy, hanem két marék bojlit tettem a hajóba, az 5 szem PVA szalagra kötött bojli mellé. Sokat nem is kellett várni, körülbelül 1 órán belül elhúzta a Summer Star bojlimat. A méretet tekintve nem volt túl nagy, de megerősített abban, hogy jó az elgondolás, így folytattam tovább a horgászatot, és szépen jöttek is a halak. A túrán sokkal több halat adott a Summer Star, a szívemben mégis Golden zászló dobog, mert ha az a botom megszólalt, az mindig csak nagyobb halat adott. Ezzel a bojlival sikerült partra segíteni egyéni rekordomat is, egy 19.5kg-os szép töves személyében.

Összességében több mint 10 db 10+ halat sikerült partra segíteni, napi több kapás mellett, nem kedvező időjárás alatt. Nagyon elégedett vagyok a bojlival, nem bántam, hogy kipróbáltam, olyannyira, hogy eddig azt hittem utolsó túrám az évben, de ezek után kell még egy búcsú buli is. Köszönöm a segítséget Sinkó Csabának és a bojlikat a SpecialX csapatának.

Jók vagytok srácok, csak így tovább!

ponty lőrinte

lőrintei tóból ponty

nagy ponty

nagy ponty lőrintéről

lőrintei tó ponty

lőrinte ponty

lőrintei bojlis tóból ponty

-----

Ne felejts el feliratkozni a VIP listánkra sem, mert különleges kedvezmények, ajánlatok és egyéb finomságok várnak. Érdekelnek a részletek? IDE kattintva elolvashatod őket. :)

További írások

Novemberi_turank_szeki_tavon

Novemberi túránk a Széki tavon

Olom_elhagyos_szerelek_keszitese

Ólom elhagyós szerelék készítése

Haromfa_revans_a_toklevelesben

Háromfa - Revans a töklevelesben

bojlis_eloke_kotesek_kd-rig-kotese

Bojlis előke kötések - KD Rig kötése